De Chinese Droom, bijvoorbeeld die van Jeremy

De Chinese Droom, bijvoorbeeld die van Jeremy

Als sinds het begin van onze eerste stappen in China krijgen we vaak te horen ‘waarom China?’. En om eerlijk te zijn volgt er dan niet een éénduidig verhaal met punchlines waar de toehoorder -conform verwachting- een brok van in zijn of haar keel krijgt. 

Onze motivatie wisselt, verandert, wordt gesterkt en krijgt soms een onverwachte uppercut, maar knock-out gaan we nooit. We weten altijd waar we het voor doen. Het beeld van de jonge Chinezen die precies doen wat papa en mama van hen vraagt is immers maar deels waar. Net als veel (extreme) vooroordelen die de meerderheid over China en Chinezen heeft. Het is niet verwonderlijk dat de jongeren voorop lopen in het vinden van de balans tussen, enerzijds met respect omgaan met vader en moeders wens om ‘whatever’ te worden, als ook veel sociale verplichtingen die de partij uitdraagt- en het koesteren en soms zelfs het verwezenlijken van hun eigen dromen. 

Graag delen we één van deze dromen. Die van Jeremy. Een 20-jarige student die Chinees studeert in Shenzhen. Hij noemt zicht Jeremy, omdat hij volgens velen op de NBA-speler Jeremy Lin lijkt. Zoals bijna al onze contacten kennen we hem via via. De ons-kent-ons-force is strong in China. We wisselden ideeën uit en hoewel hij op het eerste oog vrij timide leek, voelden we dat deze guy een droom had. Je zag gewoon dat hij ergens op uit was. Hij hoorde dezelfde dedication om verschil te maken in ons verhaal en al gauw zocht hij naar een opening om zich bij ons team aan te sluiten. Welkom Jeremy. 

Welkom Jeremy in Team Ollie x China 2017. Een nieuw jaar. Een nieuw project. Reken maar dat Jeremy de kans krijgt om hierin een zijn dromen te verwezenlijken. In de komende weken zullen we meer vertellen over ons project en stellen we het volledige Team Ollie x China aan jullie voor. First things first. 

Jeremy and the road to his dream.