Ollie x China

Al ruim twee jaar pionieren we zowel in de grote steden in China, als op scholen dieper in het land. Samen met Chinese studenten geven we er les, doen we presentaties en empoweren we de jeugd om zich maximaal te ontwikkelen en de uitdagingen die hen in China wachten inzichtelijker - en soms wat lichter - te maken. Hieronder krijg je in 5 minuten een idee. 

Inmiddels hebben we een learning site in Shenzhen en werken we samen met studenten en professoren van Shenzhen University om meer Chinese en Nederlandse studenten de kans te geven samen onderwijs maken, les te geven en van elkaar te leren.

Youth empowerment

Daarnaast werken we ook samen met lokale initiatieven, vaak gerund door Chinese jongeren zelf. Een goed voorbeeld hiervan is Horizon, een organisatie van ±50 jongeren die zich -letterlijk- inzet om de horizon van hun leeftijdsgenoten te verbreden. In de zomer van 2016 was Benjamin door Horizon uitgenodigd om voor ruim 100 jongeren in Shanwei, China, te spreken. Dit is grotendeels gefilmd en hieronder te bekijken. 

Ollie is voortdurend op zoek naar scholen die partner willen worden in onze werkzaamheden in China. Meer over Ollie x China vind je hier.