Ollie x China

Al ruim twee jaar pionieren we zowel in de grote steden in China, als op scholen dieper in het land. Samen met Chinese studenten geven we er les, doen we projecten en empoweren we de jeugd om zich te ontwikkelen en de uitdagingen die hen wachten inzichtelijker - en soms wat lichter - te maken.
Hieronder krijg je in 5 minuten een idee van hoe dit eruit ziet. Ollie in China: Bridging gaps. 

Waarom China? 

Een terechte vraag. Helemaal gezien onze inspanningen in China veelal non-profit zijn en door middel van (eigen) investeringen en sponsors mogelijk gemaakt worden. Onze motivatie is niet helemaal te vangen in een blokje tekst. In de afgelopen jaren hebben we talloze Chinese jongeren ontmoet met allemaal hun eigen dromen, ambities en struggles die ze op hun pad tegenkomen. 

BEKIJK   HIER MEER VIDEO’S EN FOTO’S   VAN OLLIE AAN HET WERK IN CHINA. 

BEKIJK HIER MEER VIDEO’S EN FOTO’S VAN OLLIE AAN HET WERK IN CHINA. 

We vinden de strijdlust van de Chinese jeugd bewonderenswaardig, hun verhalen ontroerend en hun lessen erg leerzaam. Elke keer weer. Neem bijvoorbeeld Jeremy, student Chinese taal aan de Shenzhen University. Hij is komend jaar lid van Team Ollie x China. Check zijn droom en ervaar zelf een glimp van de kracht van jong China.  

Hoe is het ooit ontstaan? 

In 2012 reisde Benjamin af naar China om het land te leren kennen. Daar ontmoette hij een buschauffeur uit een klein dorpje in Yanghe, China. En toen... Toen gebeurde dit:  

lecture bijwonen?  

We geven regelmatig presentaties en lezingen over onderwijs en jongerenontwikkeling in China. Dit doen we voor docententeams, studenten, bedrijven, op conferenties en events.

De opbrengst hiervan gaat naar ons volgende project dat we komend (school)jaar in Shenzhen, China, zullen uitvoeren. Bel ons even als je hier interesse in hebt. 
 

De professoren van Shenzhen University samen met ons en een aantal studenten.

De professoren van Shenzhen University samen met ons en een aantal studenten.

Chudi en Benjamin hosten de benefietavond in Studio 6 'Een zomerschool in Yanghe'. De opbrengst hiervan ging naar het gelijknamige project. 

Chudi en Benjamin hosten de benefietavond in Studio 6 'Een zomerschool in Yanghe'. De opbrengst hiervan ging naar het gelijknamige project. 

Shenzhen University

Naast een grote groep studenten en young professionals werkt Ollie samen met Shenzhen University (SZU). Professoren geven ons advies waardoor onze projecten inhoudelijk afgestemd worden op de laatste ontwikkelingen. Daarnaast helpt SZU ons netwerk in China te vergroten en ook voor funding werken we samen met de universiteit. 

Ons huidige project

We zijn op dit moment druk bezig met ons team van studenten in China, partnerscholen in China, onze adviseurs in Nederland en met de locale autoriteiten alsook de Universiteit in Shenzhen. 

Vast staat is dat we in 2018 een onderwijsproject doen in samenwerking met ons team van Chinese studenten en een innovatieve onderwijscommunity in Foshan, China. Deze community bestaat uit een groep ouders die zelf een school in China hebben opgericht genaamd Yue Gu Community 悦谷.  Houd deze page in de gaten voor updates hierover. 

Team Ollie x China 2017 - van links naar rechts: Jeremy, Benjamin, June, Chudi, Jadelf, Kecho, Amy & Jin Dong

Team Ollie x China 2017 - van links naar rechts: Jeremy, Benjamin, June, Chudi, Jadelf, Kecho, Amy & Jin Dong

Yue Gu Education Community in Foshan, China

Yue Gu Education Community in Foshan, China

Youth empowerment

Daarnaast werken we ook samen met lokale initiatieven, vaak gerund door Chinese jongeren zelf. Een goed voorbeeld hiervan is Horizon, een organisatie van ±50 jongeren die zich -letterlijk- inzet om de horizon van hun leeftijdsgenoten te verbreden. In de zomer van 2016 was Benjamin door Horizon uitgenodigd om voor ruim 100 jongeren in Shanwei, China, te spreken. Dit is grotendeels gefilmd en hieronder te bekijken.